Jos en syö herkkuja ulkona elän aika huonolla ruokavaliolla. Haluaisin uskoa sen johtuvan hajamielisyydestä kokkaushetkinä pikemminkin kuin olemattomista ruoanlaittotaidoista. Viime viikolla kärtsäsin pannulla pakasteita ja hieman itseänikin kuumalla öljyllä ja palohälytyksenkin olen saanut aikaan.
Mutta tässä kaksi idioottivarmaa salaattiohjetta, joilla ei voi mennä metsään (eikä edes tarvitse, kun ainekset saa lähimarketista):

* Lauran pastasalaattihässäkkä (hässäkkä on bravuurini, jota voi valmistaa mistä tahansa ainesosista)
– Perhos- tai kierrepastaa (värikkäistä tulee kiva juhlafiilis)
– pestoa
– mozzarellaa
– kirsikkatomaatteja
– sitä ihanan tuoretta rucolaa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä, sekoita mukaan pestoa reilusti, sekä pilkottu juusto & tomaatit. Rucolat salaatin päälle, jos tarjoat vieraille, nirsoimmat voivat nyppiä rehut pois häiritsemästä.
Tämä etenkin on toimiva kekkerieväs!

*Fenkoli-avokado-salaatti
Nimi kertookin jo pääosan aineksista.
Sekoita pilkotun salaattifenkolin ja avokadon mukaan vihersalaattia. Rucolan lisääminen: ks. yllä.
Mausta öljyllä ja suolalla.

Buon appetito!

2 thoughts on “Not quite the domestic goddess

  1. Ensiksimainittu salaaddi on muuten oikeesti hyvää! Tossa toisessa on jtn fenkolia, epäilyttävää.

  2. fenkoli on just se juttu, hyvää! täältä saa siis ihanan tuoretta fenkolia, jossa maistuu se aurinko.

Vastaa