Eikun 1500-luvun alkupuolella rakennettu renessanssihuvila Gianicolo-kukkulalla.

Rakennuksen historiaa kannattaa ehkäpä lukea muualta jälleen esim. osoitteessa http://www.irfrome.org/ .

Huvilan voi sanoa olevan pala kauneinta Suomea. Loggiasta, puoliavoimelta terassilta voi ihailla /arvioida/ päivitellä / äimistellä Roomaa ja salonessa, talon edustussalongissa voi tuntea itsensä hieman paremmaksi kuin onkaan, kiitos huoneen viehättävän ulkoasun.

Edustustilojen lisäksi nykypäivän Villa Lantessa on paitsi pari kirjastoa myös instituutin johtajan asunto, talonmiehen perheen koti, pyykkitupa, taiteilijan asunto sekä tutkija-asuntola, jossa aivan tavalliset kuolevaiset voivat leikkiä renessanssiprinsessoja (tai -prinssejä mieltymystensä mukaan) ja viettää iltaa koko Roomaa syleilevällä terassilla.

Eräs perheeseeni kuuluva minua nuorempi naisjäsen (no names mentioned) totesi Rooman-visiitillään, että mitä turhia käydä katsomassa Pantheonia, johan sen näkee postikorteissakin. Lanten terassi on myös mitä oivallisin paikka roomalaisten nähtävyyksien pikabongaamiseen.

Rome for lazy travellers: etsi kuvista Lateraanikirkko, Kermakakku, Pantheonin kupoli ja vähintään viisi kirkontornia, niin olet suorittanut Rooman…

7 thoughts on “Villa Lante on ihana.

 1. Heipsis! Kiitoksia runsaista kuvista ja tolleen, mutta en ole vielä saanu ostettua sitä videotykkiä, joten tuosta näytöltä kun yrittää tuollaista 5678×9870 pikselin kokoista kuvaa tarkkailla, tuntee itsensä aika pieneksi. Jos millään voisit hieman skaalata kuvia alaspäin (esim. 1280×1240 vois olla aika hyvä). Kiitsa! 🙂

 2. Ihan kamalasti tekis mieli Roomaan…Kiitos kuvista ja infosta!
  t. äiti

 3. Hei Laura! Olisi ehkä mahdollisuus viettää tovi Villa lanten asuntolan
  2-hengen huoneessa. Onko sopiva kahdelle hengelle ja millainen on kalustus? Onko rauhallista?
  Mukavaa jos ehdit muutaman rivin rustata huoneista.
  Kiitos kivasta sivustosta,
  Päivi

 4. Kahden hengen huoneet ovat varsin sopivia kahdelle ihmiselle ja niistä on mahtavat näköalat. Huonet sijaitsevat keittiökerroksessa, joten jotain kolinaa / ulkoa tulevaa liikenemelua saattaa olla, joskin Lanten paikka kukkulalla on paljon rauhallisempi kuin esim. alhaalla kaupungilla. Huoneet on sisustettu rauhallisen yksinkertaisesti, ja niissä on kaikki tarvittava, sängyt, kaapit, kirjoituspöytä ja lavuaari. Ehdottomasti kannattaa tulla jos on mahdollisuus, Lantessa asuminen on kokemus ja työskentelymahdollisuudet huippua!

 5. on se kiva käydä katsomassa mitä lapsille kuuluu ja ennenkaikkea lapsenlapselle!
  Tsemppiä vaan! RIITTA

 6. Zaudi Riitta! Yrtiän taas pian päivittää blogia ja etenkin kuulumisia Pompejista!

Vastaa