Tänään lauantaina 25.8.18 FM Samuli Simelius puolustaa väitöskirjaansa Pompeian peristyle gardens as a means of socioeconomic representation

HY:n humanistisen tiedekunnan tiedotetta lainatakseni luvassa on tällaista:

”– Väitöskirjani tutkii peristyylipuutarhoja eli pylväskäytävin ympäröityjä puutarhoja pompejilaisissa yksityistaloissa. Yleisesti on oletettu, että tätä talon osaa on käytetty oman sosioekonomisen aseman osoittamiseen. Työni kuitenkin osoittaa, että suurinta osaa näistä puutarhoista ei ollut valjastettu tähän käyttöön, vaan niiden tärkein tehtävä oli tuoda taloon valoa ja ilmaa sekä ohjata liikettä talon sisällä.

Osassa peristyylipuutarhoista oli paljon koristelua, ja niillä puolestaan näytettiin omaa varakkuutta. Simelius jakaa työssään peristyylit seitsemään ryhmään sen mukaan, miten niitä käytettiin oman aseman esittämiseen. Jos ylipäätään omisti peristyylipuutarhan, kuului jo pompejilaiseen taloudelliseen keskiluokkaan.

– Väitöskirjani syventää ja tarkentaa kuvaa roomalaisesta niin sanotusta keskiluokasta, joka yleensä jää antiikin tutkimuksessa eliitin varjoon, Samuli Simelius sanoo.

Lisätietoja väitöksestä: https://helsinginyliopisto.etapahtuma.fi/fi-fi/Kalenteri/Suomi?id=53071

Vastaväittäjänä on Pompeji-tutkimuksen konkari Steven Ellis, Cincinnatin yliopistosta.