Mainitsin Trasteveressa sijaitsevan ”sala-ruokalan” jo yhdessä varhaisessa kirjoituksessa. Tuolloinen kokemukseni paikasta perustui vierailuun vuonna 2005. Nyt rafla on testattu ja hyväksi havaittu uudelleen, joten suositus on paikallaan. Kyseinen epäravintola sijaitsee Vicolo del Cedron päädyssä Trastiksen perukoilla aivan Gianicololle vievien rappujen juuressa. Paikasta saa aterian fiksattuun 25 euron hintaan, johon kuuluu perinteiset antipasti, primi, secondi sekä talon (poikkeuksellisen hyvää) viiniä ja jälkkäriksi limoncelloa. Listaa ei ole, samat sapuskat tarjotaan koko porukalle. Kesällä voi illastaa ulos katetuilla pöydillä, mutta talviaikaankin ruokailu onnistuu, sisätiloissa keittiön kanssa samassa huoneessa on paikkoja n. kahdellekymmenelle hengelle. Paikalla ei liene nimeä tai virallista ravintolan statusta, ja siellä saakin vetää röökiä niin kiihkeästi kuin huvittaa. Niin tekee myös paikan emäntä. Ruokavieraita ilahduttaa talon Aldo-niminen hauva:

Vastaa