Helsingistä löytyy kaikkea kivaa ja kaunista, johon hetimmiten haluaa pikkurahansa tuhlata. Joskus elämyksiä saa myös ilmaiseksi. Esim. kaikkien aikojen ensimmäisillä Rööperifesteillä oli tarjolla molempia. Kaiken kansan kuultavana mm. Tia Cohenia Edith Piafina (suosikkini) ja nähtävänä burleskiesiintyjä Bettie Blackheart (olin kyllä tämän esityksen aikana jo lämmittelemässä kotona). Toisaalta kyläjuhlien kauppakojuissa sai tehdä myös ostoksia, ja niinhän tein (kiitos muuten äidille).

Suosikkejani, joiden kokoelmiin toki voisi törsätä suuretkin setelit, minä tyydyin vain koruostoksiin,
Designkauppa Goodis (Design is good…) & Boutique Nana:

Papukaijat kuvausrekvisiittaa

Hauskuutuksia oli tarjolla myös Habitare-messuilla 1.-5.9.  Ainakin osittain, pääasiallisestihan messut sisälsivät sisustusjättien tylsähköjä osastoja.  Jänskimmät tarjoomukset löytyivät Ahead!- ja sisustamisen tilpehörit  -osastoilta. Pikkutavarantarjoajista diggailin Espan enkeleitä, Design Pylsyä ja turkulaisyrittäjiä kuten Klo Designia. (Turkulaiset ovat kuulemma keksineet myös hampurilaisbuffetin, joten ei kai se ihan ansiotta kulttuuripääkaupungiksi päätynyt.)
TJEU:
Pylsyn mainio lahjapaketti viinipullolle (materiaali astianpesukonepestävää ja kompostoitavaa tiskirättiainesta, jossa hauska kuva-aihe, ainakin jos on arkeologiaan päin kallellaan):

Virkkuukoukussa:


Klon disainia:

Lamppu ja perhonen. Perhonen on pannunalunen. Think Today:

Ahead!-designalueella:

Kaisin osastolla esillä hauska sänky (yritin leikkiä makuutilatutkijaa myös messujen aikana):

Suosikkini Protoshop-tapahtumassa, Emilia Klemetsin suunnittelema Spin-Box. Tämän tahtoisin tuotantoon ja omaan kotiini:


Wimble-tuoli, jonka suunnittelijat ovat Lahden ammattikorkeakoulusta:

Tuolin mukaan suunnittelijat olivat laittaneet Urban Dictionaryn selityksen Wimble-termille: “A person who does something screwed up in an unexplainable nature: Why would you tape your ass cheeks together with duck tape? What a wimble you are.

Muitakin kierrätysmateriaaleista valmistettuja istuimia esiteltiin vallitsevan ekoajattelun hengessä. Kierrätysasioihin onkin hyvä päättää tämä postaus, jossa muuten ylistettiin shoppailua siihen täysin epäkriittisesti suhtautuen.

Vastaa