Viime viikko päättyi ex-tempore-matkaan Venetsiaan. Ooh ja aah. Reissu kuuluu ehdottomasti kaikkien aikojen Top 3 -listalleni. Aikaa matkan suunnitteluun ei juuri jäänyt, joten kanaalikaupunki tuli suoritettua täys-turreiluna: toisessa kädessä kamera, toisessa kartta.

Tästäkin huolimatta kaikki sujui suorastaan täydellisesti. Parhaita paloja matkan varrelta:
Hotelli. Locanda Cavanella, ehdottoman suositeltava majoitusvaihtoehto hyvällä paikalla lähellä San Marcoa: suloinen pikkuhotelli, jossa ystävällinen palvelu ja venetsialaisittain edulliset hinnat.
Herkkuja. San Polon alueelta löysimme parhaat paikat illastamiseen. Niillä nurkilla kannattaa ehdottomasti tsekata Cantina Do Spade ja sen cicchetti-valikoima: paikallisista ”tapaksista” erityisesti grillatut minimustekalat  (seppioline alla griglia) saavat (olemattomatkin) sukat pyörimään jaloissa. Kuvassa maksaa venetsialaisittain polentalla höystettynä (nam!).

Muita paikallisia herkkuja voi maistella kahviloissa ja leipomoissa, tarjolla mm. pistaasileivoksia:


San Marcon (Castellon) alueella kannattaa pistäytyä Calle Malvasian Osteriassa, jonka nimi valitettavasti jäi merkitsemättä muistiin.

Jos on aivan välttämätöntä shoppailla, niin sekin onnistuu. Rahat pois ja välittömästi esim. San Marcon alueen hienostoputiikeissa. Tarjolla myös Nomination-koruja Muumikoristein 😉


Chiesa di Santa Maria dei Miracolin tienoolla Castellon alueella on varsin viehkoa, ja sieltä löytyy myös kohteita ostosmatkailijalle:

Niin ja on siellä se kirkkokin:

Käväisimme taideakatemian tiloissa tutustumassa mm. viehkoihin Bellineihin, suttuisiin Tintorettoihin ja kauhistuttaviin Tiepolohin. Modernimpaa taidetta on esillä mm. Peggy Guggenheimin kokoelmassa. Muuten lienee turhaa tuhlata Venetsia-aikaa sisätiloihin ja turistikohteisiin jonottamiseen, parempaa vastinetta rahalle saa ihailemalla kaupungin uskomatonta kauneutta kujilla ja Canal Granden varrella.

Rialtolta:

Palazzo Ducale:

Iltapäiväruuhkaa:

Kanaalin arvoitus

Vastaa