Lähes kuukausi takana Roomassa-oloa. Päivät ovat kuluneet mukavasti artikkelia kirjoittaessa, kaupungilla kulkiessa, hikoillessa, netissä surfatessa sekä tutustuessa muihin Villa Lanten asukkaisiin, joiden kanssa olen käynyt useaan otteeseen illastamassa Trasteveressa. Tähän mennessä läpikäymieni nähtävyyksien kohokohdat onkin jo blogissa esitelty.

Seuraavana vuorossa on vajaan kahden viikon reissu Pompejiin, alkaen huomenna ma. Olen varannut (ainakin toivottavasti…) itselleni alivuokralaishuoneen modernista Pompejista lähellä kaivausalueen sisäänkäyntiä. Tutkimusluvat on saatu, muutaman mutkan kautta tosin. Kartat tutkimuskohteista tulostettu ja muutenkin henkinen valmistautuminen on hyvässä vauhdissa.

Tätä ennen olen ollut Pompejissa kahdeksan kertaa, mutta joka kerralla (ensimmäistä säälittävän lyhyttä Aurinkomatkojen turistireissua lukuunottamatta) suomalaisen tutkimusryhmän osana. Nyt olen villi ja vapaa, mutta myös vastuullinen.

Tarkoitukseni on tehdä alustava katsaus niihin Pompejin yksityistaloihin, joita tutkin väitöskirjaa varten. Läpikäytävien talojen lista on jokseenkin kunnianhimoinen, joten hyvä jos ehdin toteuttaa edes puolet: kolmekymmentä taloa Pompejissa ja viitisentoista Herculaneumissa, aikaa 11 päivää. Tarkoitus olisi myös tutustua muihin Pompeji-nörtteihin jotka tällä hetkellä ovat kentällä.

Joten Pompeii – here I come!

Vastaa