Maanantaina on jälleen kenttätyökauden vuoro, tällä kertaa suuntana Herculaneum. Viime päivät ovat olleetkin pääasiassa täynnä valmisteluja, eli nysväystä ja säätämistä.

Majoitus hoidettu ranskalaisten ylläpitämän Centre Jean Bérard -tutkimuskeskuksen asuntolasta Napolissa (jossa kuulemma iltaisin kauhua kylvää uusi ruotsalaismafia, hui. No, pelottavampaa kai lienee kuun lopussa pelattava Napoli-Roma-ottelu. Toivon tällä kertaa matkustusmukavuuden nimissä kotijoukkueen voittavan).

Tutkimuslupaa on anottu paikallisen museoviraston edustajalta, ja kirjoitinpa sähköpostia Herculaneumin kaivausten johtajallekin (vastauksen yritän ymmärtää huomenna tai viimeistään junamatkalla maanantaina).

Uusi matkalaukku on hankittu ja aika rimpulalta vaikuttaa.

Lukko ja työhanskat ostettu, mitat ja muut työkalut pitäisi etsiä Lanten kätköistä huomenna.

Sateetonta ja keväistä keliä toivottu myös ensi viikolle.

Karttoja taloista tulostettu kymmeniä ja tietokanta täytetty asianmukaisin tiedoin, joten on aika lailla selvää mitkä talot kaupungissa päätyvät tarkempaan syyniin. Vaikka viikossa ei ehkä ehdi paljoakaan, niin pääsenpähän ainakin alkuun. Toivottavasti!

5 thoughts on “Out there in the field

  1. Vähänks siistii, että pääset taas tonkimaan hommia pohjamutia myöten!

    Tuli muuten tietokannasta mieleen, että ootko ollenkaan saanu käytettyä sitä tietokantaa, jota sulle tehtiin ja pitäisikö siihen tehdä jotain muutoksia vai unohdetaanko koko homma? 🙂

  2. Moe! sitä sun tekemää tietokantaa oon käyttänyt ja täyttänyt, kiitos vaan! Toimii oikein hyvin, joskin muutaman lisäkohdan voisi lisätä.

  3. Olen yrittänyt jo pidemmän aikaa kommentoida tänne, mutta järjestelmä on valitellut sähköpostiosoitettani. Nyt se kuitenkin toimii.

Vastaa