Itku ja onnenkyyneleet meinasivat karata ilmoille kun näin jälleen Villa Lanten kauniin renessanssihuvilan. Matkasta jo hieman voipuneena saapuminen ja majoittuminen omaan huoneeseen tuntui todelliselta saavutukselta. Sain uudeksi kodikseni Gavina-nimisen huoneen talon ylimmästä asuinkerroksesta. Huonetta on käsittääkseni aiemmin historiassa asuttanut instituutin legendaarinen sisäkkö, jolta huoneen nimi on peräisin. Gavinan pysti vartioi myös seurustelevaa nuorisoa Villa Lanten asukkaiden olohuoneessa ”parlatoriossa”, jottei meno äityisi liian hurjaksi.

Huoneessani on kaikki mitä ihminen tarvitsee: kirjoituspöytä, nojatuoli, sänky, TUULETIN, atk (oma läppärini yhdistettynä Cucina-verkkoon), kahvinkeitin, erinäinen määrä taidetta, keittokomero ja oma kylpyhuone. No okei, sohvaa ei ole. Tämä yhdistettynä huoneen ylhäiseen sijaintiin saattaa tehdä pahaa mahamakkaroille 😉

Villa Lante tunnetaan mm. upeasta näköalasta yli Rooman, mutta minun huoneeni lattiatasossa sijaitsevista ikkunoista näkee lähinnä osan terassia, jolla opiskelija-asukkaiden tiedetään rellestävän aamuvarhaiseen (been there done that, pitääkin muistaa hankkia korvatulpat) sekä pihalle, jossa myös järjestetään kemuja, joskin harvemmin ja ehkäpä hieman vähemmällä melulla (no joo, on sielläkin joskus remuttu).

6 thoughts on “Uusi koti

 1. Hejsssan, Lauraliini!
  Oli hakemista ennenkuin löysin blogisi, mutta tässä ollaan. Näkyy olevan viehko asunto sinulla. Mitenkäsilmat?
  Varsin vihertävänä kaselen kuviasi ja tekstejä. Kamalasti ONNEA kaikelle mitä teetkin!
  Riitta

 2. Moikka Riitta!
  Ilmoja on pidellyt. Ensin huh hellettä ja nyt viileähköä ukkoskeliä.
  terkkuja!

 3. HEI TAAS! NÄYTTÄÄ KAIKKI(?) OLEVAN IHAN OK.
  HESARI KERTOI, ETTÄ NERON PYÖRIVÄ PÄIVÄLLISSAÖI ON KAIVETTU ESIIN ROOMASSA PALATINUS KUKKULALLA. OLETKO NÄHNYT/KUULLUT?
  MEILLE KANS SEMMONEN SALI!
  MINÄ VAAN KEIKUN JA IHMETTELEN MAAILMAA.
  AKVARELLIKURSSI ON TAAS ALKANUT JA MAALAAN KAUHIASTI. NÄKYY OLEVAN NIIN, ETTÄ MINUA PITÄÄ JONKUN /JONKIN KÄSKYTTÄÄ, ETTÄ PÄÄSEN ALKUUN.
  VOI HYVIN JA JATKA HOMMIA
  TOIVOO RIITTA

 4. Moikks. Luin Hesarista saman jutun, kiinnostava kohde, en kyllä tiedä pääseekö sitä katsomaan. menen heti jos onnistuu!
  Tuleekos niitä tauluja taas johonkin esille?
  Hyvää syksyä akvarellien parissa!

Vastaa